Katmai, Alaska
Bruine beren

Reis beschrijving

Iedereen kent de foto's van die grote bruine beren die in het water van een waterval staan te vissen op de stroomopwaarts zwemmende zalmen. Nou, dat gaan wij dus niet doen! Wij gaan iets heel anders doen, iets veel specialer en veel meer de moeite waard!

We reizen af naar een afgelegen deel van Katmai National Park. Dit deel van Katmai heeft de hoogste populatie aan bruine beren. Hier zijn geen balustrades of grote houten terrassen waar vanaf we de beren kunnen fotografen; nee, wij gaan aan land midden tussen de beren in. Het feit dat deze beren wild zijn en soms maar een paar meter van ons af zullen staan, maakt deze fotoreis uniek en zeer avontuurlijk.

De kustlijn van Katmai ligt ten westen van het eiland Kodiak, langs de oevers van de Shelikof zeestraat. Vanaf Kodiak neemt een watervliegtuig ons mee over het mooie en ongerepte landschap van Alaska naar onze eindbestemming van deze week; een boot in de afgelegen baai van Geographic Harbor.

Deze boot geeft ons niet alleen grote flexibiliteit, mochten we van locatie moeten veranderen vanwege te weinig berenactiviteit, maar het dient ook als een plek om te eten, om te slapen en om onze foto's te downloaden. Elke dag brengt onze gids (die ook de kapitein is van de boot) ons aan land met een kleiner bootje. Hij doet dit al jaren en hij heeft dus dagelijks interactie met de beren.

TDe timing van deze fotoreis valt samen met de zalmtrek. Het prachtige decor waarin we deze beren gaan fotograferen biedt in combinatie met de zalmtrek ongekende fotografische mogelijkheden.

Maximaal aantal deelnemers is 6 (plus mijzelf).

Ga met me mee en beleef een ongekend avontuur met deze bruine beren!

Dag tot dag

Dag 1
Vertrek van huis en aankomst in Anchorage, Alaska. Afhankelijk van uw vluchtschema moet u er voor zorgen dat u op zijn laatst in de late middag in Anchorage aankomt. We ontmoeten elkaar in de lobby van het hotel om 19:00 uur eng aan dan gezamenlijk avondeten (dit avondeten is niet inbegrepen in de prijs). Tijdens het avondeten nemen we de laatste details door voor de komende dagen.

Heel belangrijk:
Het is absoluut cruciaal dat u op deze dag aankomtt in Anchorage. De volgende morgen vertrekt onze vlucht naar Kodiak namelijk heel vroeg. Deze vlucht en de aansluitende vlucht met het watervliegtuig naar de beren mag u absoluut niet missen! Mocht u toch deze vluchten missen dan kost het u minimaal 1 dag om ons in te halen, u verliest een hele dag fotograferen en u zult alle additionele kosten zelf moeten betalen.
Als u meer zekerheid wilt hebben, kunt u overwegen een dag eerder naar Anchorage te reizen. Dit zorgt voor een buffer mocht u vertragingen oplopen en u kunt meer relaxen en bijkomen van de lange reis in en rond het hotel. Wij kunnen u assisteren bij het maken van additionele hotelreserveringen.

Dag 2
Na een goede – maar korte – nacht slapen, moeten we onze vroege vlucht halen naar Kodiak. Na aankomst op Kodiak checken we in bij het watervliegtuigbedrijf en hebben we ontbijt in een lokaal restaurant (dit ontbijt is inbegrepen in de prijs). Na het ontbijt heeft u nog wat tijd om boodschappen te doen voor op de boot mocht dat nodig zijn.

We kunnen niet het exacte tijdstip bepalen waarop we vertrekken richting boot. De piloot van het watervliegtuig bepaalt dit en dit is mede afhankelijk van het weer. Als het weer het toelaat, zouden we op de boot moeten zijn voor een late lunch en voor een allereerste ontmoeting met de beren!

Dag 3, 4, 5 & 6
Het programma voor de komende 4 dagen is ongeveer gelijk. Afhankelijk van het weer, de activiteiten van de beren en het tij verlaten we de boot en gaan we aan land waar we hele dagen tussen de beren zullen zitten. Lunch is of op de boot of in het veld. Als we het willen, kunnen we op een middag de kapitein vragen om het anker te lossen en op zoek te gaan naar gehoornde papegaaiduikers of Stellar zeeleeuwen.

Dag 7
Voordat we de boot, de beren en Katmai verlaten, kunnen we deze laatste ochtend heel misschien nog één keer naar de beren gaan. Dit hangt allemaal af van het weer en het vluchtschema van het watervliegtuig. Eenmaal terug in Kodiak, vliegen we door naar Anchorage waar we zo rond 17:30 zouden moeten arriveren. Dit is het moment waarop deze fotoreis ten einde komt.
Als u wilt, kunt u diezelfde avond/nacht nog terugvliegen of dit pas de volgende dag doen. Als u nog in Anchorage wilt blijven, kunt u zelf de hotelreserveringen doen.


Data

Tweede helft augustus 2015, exacte data nog vast te stellen.


Prijs

Inclusief:
 • Overnachting in hotel op 1 dag in Anchorage (gebaseerd op eenpersoonskamer);
 • Retourvlucht tussen Anchorage en Kodiak;
 • Ontbijt op Kodiak;
 • Retourvlucht tussen Kodiak en Katmai met watervliegtuig;
 • 5 nachten/4 volle dagen aan boord van de boot;
 • Alle maaltijden plus niet-alcoholische en alcoholische drankjes (zolang de voorraad strekt) aan boord van de boot.

Exclusief:
 • Internationale retourvlucht naar Anchorage;
 • Avondeten op dag 1 in Anchorage;
 • Extra overnachtingen in Anchorage bij eerdere aankomst of later vertrek;
 • Fooi voor boot- en watervliegtuigpersoneel;
 • Boodschappen gekocht in Kodiak;
 • Uitgaven van persoonlijke aard;
 • (Reis) verzekering.


Totale prijs: tussen € 5.595 - € 5.950.
(afhankelijk van de $ koers, eventuele brandstoftoeslagen en prijsstijgingen in 2015).

Reis brochure

Klik hier om een PDF te downloaden met de reisbeschrijving.
 


 

boekings formulier

Klik hier om het boekingsformulier te downloaden voor deze fantastische fotoreis.