Kenia
Wildlife fotografie workshop

Reis beschrijving

Iedereen die op reis gaat maakt foto’s die op dat moment, en zelfs een enkele keer thuis een echte mooie plaat blijkt te zijn. Wil je eigenlijk met écht goede foto’s thuiskomen, dan kan het een goed idee zijn een mee te gaan met een trip die juist dat voor ogen heeft. Laat u verrassen door de gebeurtenissen op een wildlife fotografie workshop in het tot de verbeelding sprekende Afrika.

Ontdek waar het eigenlijk allemaal om gaat.
Een avontuurlijke foto safari reis door Kenia een droom van iedere liefhebber van fotografie. De ultieme beleving door diverse kleurschakeringen te rijden van de verschillende landschappen met op de achtergrond de majestueuze Kilimanjaro. Het dak van de wereld bedekt met sneeuw met op de voorgrond het decor van de olifanten die een weg banen door het reservaat op zoek naar drinkwater in de lager gelegen moerassen. Giraffen die met hen lange nekken sierlijk statig door het landschap zich voortbewegen en waar de leeuwen zich schuil houden in de schaduw van de acacia bomen.

Ik begeleid u tijdens deze workshop wildlife fotografie om uw kennis te verrijken en meer uit uw camera te halen om deze mooie imposante beelden voor altijd vast te leggen.

Dag tot dag

Dag 1
Karibu wa Kenya, wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. Na een eerste kennismaking verzorgen wij uw transfer naar uw hotel in Nairobi voor de overnachting. Bij aankomst in het hotel bestaat de mogelijkheid om van het diner gebruik te maken voor u gaat genieten van uw eerste overnachting op het Afrikaanse continent.

U overnacht in het Eke Hotel in één van de Superior rooms. De ruime kamers zijn uitgerust met airconditioning, elektronisch kluisje, thee- en koffiemachine, minibar, gratis WiFi internet en een 24-uur satelliet TV. De kamers zijn allen verder ingericht met een zithoek en comfortabele bedden met en-suite een badkamer met toilet, wastafel en een regendouche.

Accommodatie: Eka Hotel op basis van logies en ontbijt

Dag 2 t/m 3 Amboseli
Vroeg in de ochtend vertrekt u op safari na het ontbijt, we rijden richting Emali waar we afslaan om via een verbindingsweg te rijden naar het Amboseli Nationaal Park, waar u aan de voet van de Kilimanjaro gaat overnachten.

Amboseli nationaal park is vlak en kent weinig bergen en veel moerassen waardoor het een apart decor vormt. Heel vroeger was het een bebost gedeelte echter door de vele olifanten is hier nog weinig over en is de vegetatie sterk teruggedrongen. Amboseli betekent "zoute stof" in de taal van de Masai, een ideaal medium voor het volgen van dier sporen.

Amboseli is een totaal ander park en uniek in haar soort, door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die boven het landschap uit toornt. Vooral in de ochtend trekt het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. met heel veel geluk olifanten voor de Kilimanjaro. Vooral de olifanten en de buffels waden door het moeras naast de nijlpaarden die hier ook aanwezig zijn. Giraffen die zich statig voort bewegen en stof baden van de gnoes en zebra’s die constant waken voor de leeuwen in het reservaat. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Hier verblijft u in Ol Tukai lodge waar de kamers bestaan uit schakelde bungalows met een direct uitzicht op de Kilimanjaro. De bungalows zijn eenvoudig ingericht waarvan de bedden voorzien zijn van een klamboe. De lodge beschikt over een open bar onder een rietendak, waar het heerlijk vertoeven is na de lunch. De lodge beschikt tevens over een zwembad in de schaduw van de acacia bomen.

Accommodatie: Ol Tukai Lodge op basis van volpension

Dag 4 t/m 5 Lumo Conservancy
Na het ontbijt rijden we op de ochtend gamedrive door Amboseli op zoek naar wild op onze weg richting het zuidelijk gelegen aangrenzende reservaat Lumo Conservancy een corridor voor wild in Tsavo West NP. Hier overnacht u in Lions Bluff op grote hoogte.

Lumo Conservancy een privé wildreservaat grenzend aan het Taita Hills reservaat heeft een totale oppervlakte van 125.000 hectare, met overvloedig wild en een spectaculair landschap en waar de gemeenschap een integrale rol speelt in het behoud van de natuur. Onder de lodge is een corridor voor de migrerende olifanten tussen Lake Jipe, hier komen de stofrode gekleurde olifanten drinken bij de waterplaats. Daarnaast kent het reservaat de vele andere wildsoorten en grote variëteit aan vogels. Lumo Conservancy is een locatie voor een off-beaten-track, waar de mogelijkheid bestaat voor een "night game drives" en "game walks”. De volgende morgen tijdens de gamedrive verzorgen wij op de open savanne een bush-breakfast in Hemmingway stijl.

Lions Bluff Safari Camp is een kleinschalig tentenkamp 50 kilometer vanaf Voi, gebouwd tegen de Mashoti heuvel met een schitterend uitzicht over de vlaktes van het Lumo reservaat. De accommodatie s zijn gebouwd van lokale materialen met een uitzicht op de Pare Mountains, Taita Hills en de Kilimanjaro vanaf de veranda. Het tentenkamp bestaat uit 12 luxe tenten gebouwd onder traditionele rondavels voorzien van grasdaken met een en-suite douche en toilet. De lodge is gebouwd uit duurzaam hout met een centrale dining met aan weerszijden groot panorama uitzichten over het reservaat en de Kilimanjaro. In de avonden wanneer het fris zal worden hier op Lions Bluff is in de lounge een grote openhaard branden.

Accommodatie: Lions Bluff op basis van volpension

Dag 6 Tsavo Oost
Na het ontbijt maken we een ochtend gamedrive door het aangrenzende Taita Hills reservaat. We verlaten het park en rijden over de snelweg richting de entree van het noordelijk gelegen aangrenzende Tsavo Oost Nationaal park.

Tsavo Oost Nationaal Park is het grootste wild park van Kenia en is voornamelijk droog en stoffig waarvan een groot gedeelte niet toegankelijk is voor reizigers. Tsavo Oost kent een aantal moerassen en grote gedeeltes met uitgestrekte vlakken en droge struiken. Tsavo Oost NP is het leefgebied van de jachtluipaard die de vele termietenheuvels gebruiken als uitkijktorens. De Hartebeest en Spiesbokken kruizen hier uw pad en daarnaast kent het park veel vogelsoorten. Hier zijn ook de roze olifanten van Kenia voornamelijk gekleurd door de fijne rode stof van Tsavo. De olifanten baden zich waarna ze zich overladen met stof waardoor de huid beschermd zal worden tegen insecten en ziektes. Aan de noordelijke zijde van het park zijn de Lugard watervallen, fascineren kleurschakeringen zijn op de rots partijen ontstaan door het wassende water van de Galana en Tsavo rivier.

Satao Camp een echt Afrikaans avontuurlijke sensatie diep verscholen tussen de bomen met uitzicht op een drinkwaterplaats, een oase in het overgrote kreupelhout van Tsavo. Het kamp is gebouwd in een halve cirkel rondom de waterbron. In het restaurant worden maaltijden geserveerd op basis van de internationale keuken en tijdens het vallen van avond brand een knisperend kampvuur. De safaritenten liggen verscholen tussen de bomen. Rustiek gebouwd met een constructie van Boroti palen waarbij de daken vervaardigd zijn uit een combinatie van sisal en makuti. De tenten hebben een schaduwrijke veranda met een zithoek. Zijn warm aangekleed en ingericht met comfortabel bedden en voorzien van elektriciteit. Met en-suite een badkamer met douches in “ouderwetse safari waterzak", waarbij het kamp personeel de zakken in de avond komt vullen met warm water.

Accommodatie: Satao Camp op basis van volpension

Dag 7 Shimba Hills
In de loop van de ochtend verlaten we het reservaat en rijden we terug richting de hoofdweg naar Mombassa. We rijden richting Mombassa en bij Mariakani verlaten we de weg en rijden we over een verbindingsweg naar het Shimba Hills reservaat.

Shimba Hills Nationaal Park bestaat uit een dicht vegetatie met diverse inheems boomsoorten en deels steppe grassen waar de dieren waar te nemen zijn. Veelal te vinden aan de oostkant van het park nabij de Giriama punt, de Longo bos of de Buffalo ridge. Het hoogste punt is Pengo 450 meter hoog, op een heldere dag is het mogelijk om Tsavo en de Taïta Hills te zien en de contouren van Kilimanjaro aan de oostelijke kant. De westelijke kant is Giriama een mooi punt op weg naar de Sheldrick Falls met uitzicht op de Indische oceaan. Shimba Hills is het park waar nog de Sabel Antiloop leeft naast andere diersoorten waaronder buffel, giraf, struisvogels en veel geluk het schuwe luipaard. Vroeg in de ochtend is additioneel de mogelijkheid om een wandeling te maken naar de Sheldrick Falls onder begeleiding van een ranger.

Shimba Hills lodge ligt midden in het Shimba Hills nationaal park. De lodge is opgebouwd als een hotel op palen en geheel uit natuurlijke materialen opgetrokken. De lodge ligt aan een visvijver met water uit het regenwoud wat als decor dient op de achtergrond. De lodge heeft een openverbinding tussen de receptie, bar en restaurant en een loopbrug die door boomtoppen loopt naar een overdekt paviljoen waar gasten dieren en vogels kunnen observeren op ongeveer 20 mtr. hoogte. De accommodatie van de logde bestaat uit 50 kamers allen uitkijkend op de drinkwaterplaats, met een gedeelde douche en toilet.

Accommodatie: Shimba Hills Lodge op basis van volpension

Dag 8
Vroeg in de ochtend maakt u een gamedrive door de Shimba Hills, waarna u weer terugkeert naar de lodge voor het ontbijt. In de loop van de ochtend verlaten we de Shimba Hills en rijden we naar de kust voor een lunch aan het witte zandstrand van Diani Beach met uitzicht op azuurblauwe Indische Oceaan. De lunch verzorgen wij in het Leonardo’s restaurant direct gelegen aan het strand.

Vandaag verzorgen wij in de loop van de middag uw transfer terug naar het vliegveld in Ukunda. Vanaf Ukunda vliegt u met een binnenlandse vlucht terug naar het vliegveld Wilson Airport in Nairobi. In Nairobi aangekomen verzorgen wij uw laatste diner in het Pampa Grill restaurant waar verschillende vleessoorten geserveerd worden in Afrikaanse Nyama Choma stijl.

Na het diner verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport voor uw terugvlucht naar uw eindbestemming. Wij nemen hier op het vliegveld afscheid van u. In het vertrouwen dat u, na het maken van dit reisprogramma, met vele mooie herinneringen aan deze indrukwekkende avontuurlijke safari in Oost-Afrika eenmaal thuis nog lang mag nagenieten.

Data

1 november t/m 8 november 2014 (aankomst in Nederland op 9 november).


Prijs

Inclusief:
 • Transfers in Kenia van en naar de luchthavens;
 • Accommodaties & maaltijden zoals aangegeven in reisprogramma;
 • Entreegelden nationale parken/reservaten;
 • privé safari Landcruiser 4 WD met Engelstalige chauffeur/gids
 • continentale vlucht Diani/Ukunda – Wilson Airport Nairobi uitgevoerd door Safarilink;
 • Flying Docter service membership, exclusief medische kosten voorziening;
 • Workshop wildlifefotografie begeleiding Christian Biemans.

Exclusief:
 • Internationale vluchten uitgevoerd door KLM/Kenya Airways;
 • Visum;
 • Aanbevolen inentingen;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes;
 • Niet genoemde additionele excursies;
 • Fooi voor hotels en additionele fooi gids;
 • Uitgaven van persoonlijke aard.


Totale prijs: € 2.940 p.p. bij 3 deelnemers / € 2.005 p.p. bij 6 deelnemers.
(Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen en doorgevoerde brandstoftoeslagen).

Voor meer informatie en/of boekingen kunt u contact opnemen met OnsKenia of kijken op OnsKenia.nl.

Reis brochure

Klik hier voor meer informatie over deze reis.