Masai Mara
puur!

Reis beschrijving

Het Masai Mara Nationaal Park is een groot natuurlijk reservaat in Kenia, genoemd naar de inheemse bevolking van die regio – de Masai stam. Naast de in verhouding grote populatie van leeuwen, luipaarden & jachtluipaarden (cheeta’s), staat het bekend om de jaarlijkse migratie van zebra’s, Thomson’s gazelles en gnoes van en naar de Serengeti in Tanzania; één van ’s werelds grootste migraties van dieren.

Deze safari valt samen met de periode van de korte regens in Kenia. Vooral tegen de namiddag kunnen er korte verspreide buien vallen. Deze regenbuien zorgen echter voor actie! De luchten zijn vaak in de middag mooier omdat de (onweers)buien zorgen door dramatisch uitziende luchtgezichten. Hierdoor wordt landschapsfotografie ook veel interessanter. Vogelactiviteit neemt toe door de regen, omdat er modder beschikbaar is voor het bouwen van nesten. De wolken zorgen voor verkoeling waardoor nachtdieren zoals het luipaard ook overdag veel actiever zijn.

Omdat we te maken hebben met wilde dieren kunnen we uiteraard geen 100 % garantie geven, maar we gaan met zeer grote waarschijnlijkheid Afrikaanse olifanten, Kaapse buffels, leeuwen, jakhalzen, hyena's, jachtluipaarden, nijlpaarden, struisvogels, diverse soorten antilopen en gazelles, giraffes, veel verschillende soorten (roof)vogels en, met een dosis geluk, ook nog neushoorns en luipaarden zien. De mogelijkheid om in de Masai Mara de zogenaamde ‘Big 5’ (leeuw, Afrikaanse olifant, Kaapse buffel, luipaard en neushoorn) te zien én te fotograferen is absoluut aanwezig.

In plaats van te verblijven in een hotelachtige lodge, hebben we voor gekozen voor een tentenkamp wat ons midden in de natuur brengt en u een echt ‘Out-Of-Africa’-gevoel geeft. ’s Nachts kunt u een luipaard horen brullen of het gegrom horen van de nijlpaarden die soms zo dicht bij komen dat ze letterlijk naast uw tent staan; ervaringen die u nooit zult vergeten. Hoewel het een tentenkamp is, heeft deze accommodatie in Hemingway stijl niet zomaar tenten. Iedere tent heeft een douche, normale bedden en toilet. Het eten in dit bushcamp is voortreffelijk.

We maken gebruik van grote landrovers waarbij iedere fotograaf een eigen rij stoelen tot zijn beschikking heeft. Dit zorgt ervoor dat iedere fotograaf beide kanten van de auto kan gebruiken om vanuit het open dak of vanuit het raam te fotograferen. Daardoor hebben we ook voldoende ruimte voor alle apparatuur.

Deze safari is niet alleen bedoeld om u tijdens de beste lichtcondities naar de meest fotogenieke plekken van de Masai Mara te brengen, maar heeft ook als doel u te ondersteunen in het vooraf inschatten van potentiële fotomomenten voordat u afdrukt. Mijn streven is uw kennis te vergroten en uw creativiteit aan te wakkeren. Zo gaat u niet alleen naar huis met foto’s waar u trots op bent, maar heeft u ook uw fotografievaardigheden en kennis op een hoger niveau gebracht. Buiten het technische aspect zoals het leren kennen van de instellingen en mogelijkheden van uw camera, leert u ook hoe u een normaal ogende foto kunnen veranderen in een uitzonderlijke foto simpelweg door gebruik te maken van uw eigen creativiteit.

Tijdens deze safari bekijken we regelmatig als groep elkaars foto’s en inspireren elkaar zo over en weer. U zult zien dat het delen van elkaars foto’s en visies erg leuk en leerzaam is.

Maximum aantal deelnemers is 5 (plus mijzelf).

Dag tot dag

Dag 1
Aankomst op Jomo Kenyatta vliegveld in Nairobi. Na de immigratiedienst en de douane worden we naar Wilson vliegveld gebracht voor onze vlucht naar de Masai Mara. Binnen drie kwartier vliegen en een korte rit met de landrovers zijn we al op onze bestemming voor de komende 8 dagen; ons privé bushcamp midden in de Masaai Mara.

Nadat we ons onszelf hebben geïnstalleerd in onze safaritenten, wordt de lunch geserveerd. Na de lunch gaan we er voor het eerst op uit in de Masai Mara; the afternoon gamedrive.

Overnachting: privé bushcamp Masai Mara.

Dag 2 t/m dag 8
Gedurende deze zeven (!) dagen genieten we volop van de Masai Mara.

Iedere ochtend voor zonsopkomst zijn we al op pad met een picknickontbijt. Afhankelijk van wat we zien besluiten we wanneer we buiten in het veld gaan ontbijten. Normaal gesproken zijn we vlak voor de lunch terug in ons kamp. Maar wanneer we hele goede fotokans hebben, kan het zijn dat we de lunch overslaan; we zijn hier tenslotte om te fotograferen.

Rond vier uur 's middags gaan we er weer op uit voor een game drive. Het kamp heeft twee Apple iMacs die we kunnen gebruiken om 's avonds onze foto's te bekijken. Daarnaast zullen er ook een aantal mini workshops worden gegeven.

Overnachting: privé bushcamp Masai Mara.

Dag 9
's Ochtends gaan we er nog één keer op uit in de Masai Mara. Na de lunch in ons kamp vliegen we weer terug naar Nairobi. Daar worden we opgehaald en weer naar het Jomo Kenyatta vliegveld gebracht waar we aansluitend terugvliegen naar huis.

Data

30 november 2015 (aankomst Kenia) t/m 8 december 2015 (vertrek Kenia).


Prijs

Inclusief:
 • Transfers tussen Jomo Kenyatta vliegveld en Wilson vliegveld;
 • Binnenlandse vlucht van Nairobi naar Masai Mara;
 • Transfers tussen Masai Mara Airstrip en privé bushcamp;
 • Entreegeld voor de Masai Mara;
 • 8 overnachtingen in tweepersoons safaritent op basis van volpension in het bushcamp;
 • Alcoholvrije drankjes, bier, wijn, selectie van sterke drank en 'sundowners' in het bushcamp;
 • Alle gamedrives door Masai gidsen met maximaal 3 fotografen per auto;
 • Extra lunch in het bushcamp op dag van vertrek;
 • Verzekering Flying Doctor's Emergency Service.

Exclusief:
 • Kosten voor visum aanvraag Kenia;
 • Internationale retourvlucht naar Nairobi;
 • Fooi(en) voor safari & lodge personeel;
 • Uitgaven van persoonlijke aard;
 • (Reis) verzekering.

Totale prijs: € 3.999.
(afhankelijk van de $ koers, brandstoftoeslagen en prijsstijgingen in 2015).

Reis brochure

Klik hier om een PDF te downloaden met de reisbeschrijving.
  
 

Boekings formulier

Klik hier om het boekingsformulier te downloaden voor deze fantastische safari.