Zuid Oost Kenia
Safari

Reis beschrijving

Ik ben al talloze keren in Kenia op safari geweest maar heb nog steeds niet genoeg van het schitterende landschap en wild van dit mooie land. Ga met me mee op deze fantastische safari, leer het echte Kenia kennen en verbeter uw fototechnieken in het veld.

Tijdens deze reis zullen we twee nationale parken bezoeken in het zuidoosten van Kenia: Tsavo Oost and Amboseli.

Tsavo Oost Nationaal Park is één van de oudste parken in Kenia en is ongeveer 11.747 km2 groot. Het werd geopend in 1948 en is genoemd naar de Tsavo Rivier die van west naar oost door het nationale park stroomt. Het grootste deel van het park bestaat uit semidroog grasland en savanne. Het wordt beschouwd als een van 's werelds gebieden met de grootste biodiversiteit. De populariteit van Tsavo Oost is vooral te danken aan de enorme hoeveelheden van verschillende wilde dieren die kan worden gezien, inclusief de beroemde "big five"; leeuw, neushoorn, Kaapse buffel, olifant en luipaard. Daarnaast huisvest het park een grote verscheidenheid aan vogels.

Amboseli National Park is 392 km2 groot en is onderdeel van een 8.000 km2 groot ecosysteem dat zich over de Keniaanse & Tanzaniaanse grens verspreidt. Het is het meest populaire nationale park in Kenia op de Masai Mara na. Het park staat bekend als de beste plaats in Afrika om olifanten van heel dichtbij te zien en ook biedt spectaculaire uitzichten op Mount Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg in de wereld. Amboseli biedt zeer goede kansen voor het zien van de wilde dieren omdat de vegetatie schaars is als gevolg van lange droge maanden. Amboseli is de thuisbasis voor vele verschillende wilde dieren waaronder olifant, Kaapse buffels, impala, leeuw, jachtluipaard, hyena's, giraffe, zebra, gnoe en talrijke soorten vogels.

Maximum aantal deelnemers is 5 (plus mijzelf).

Laat mij u meenemen op deze mooie safari in een schitterend deel van Kenia!

Dag tot dag

Dag 1
Vertrek van thuis en reis naar Mombasa. U moet uw vluchten zo organiseren dat u aankomt in Mombasa in de vroege ochtend van dag 2.

Tip:
Swiss Air voert in samenwerking met Edelweiss Air vluchten uit tussen Zürich en Mombasa welke precies passen in ons reisschema. Aankomst is rond 8 uur 's ochtends op dag 2.

Dag 2
Vroege aankomst in Mombasa. Omdat iedereen 's nachts gevlogen heeft en omdat we niet precies kunnen voorspellen hoe lang het duurt om door de Keniaanse douane en immigratie te komen, hebben we besloten om de rest van deze dag te gebruiken om te relaxen en om ons voor te bereiden op de safari.

Een hele goede vriend van mij woont in Kenia en is tevens een officiële Kenya Wildlife Service safari gids. Hij zal ook één van onze chauffeurs zijn tijdens de safari. Hij ontvangt ons op het vliegveld en brengt ons naar zijn woonplaats in de buurt van de kust. Hier hebben we een heel huis voor de hele groep voor onszelf. Het huis ligt direct aan het strand en het water van de Indische Oceaan is slechts op een paar meter afstand. Normaal gesproken zouden we hier moeten arriveren op tijd voor (een late) lunch.

Na de lunch kunt u relaxen, een verfrissende duik nemen in het zwembad of uzelf en uw apparatuur klaarmaken voor de naderende safari.

Met wat geluk kunnen we vanmiddag al de eerste foto's maken; afhankelijk van het getij kunnen visarenden, verschillende soorten reigers en bisschopsooievaars aanwezig zijn op het strand precies voor ons huis.

Voorafgaand aan het diner is er een korte briefing voor onze naderende safari. Na deze briefing bereidt onze eigen kok een vers vismaaltijd voor ons; en met vers bedoel ik ook vers! Lokale vissers brengen hun vangst van die dag naar onze kok om voor ons klaar te maken. Verser dan dit bestaat niet! En voor diegenen die niet van vis houden, bieden we uiteraard een alternatief.

Overnachting; privé accommodatie aan de kust van Kenia.

Dag 3
Na een goed, stevig maar vooral vroeg ontbijt, laden we de auto's en gaan op pad naar onze eerste safari bestemming. We hebben voor de hele safari 4x4 Toyota Safari Land Cruisers tot onze beschikking. Beide auto's zijn voorzien van stroommogelijkheden, rijstzakken en radio communicatie mogelijkheden in geval van nood.

Het eerste deel van onze trip is vrij eenvoudig en comfortabel omdat we op asfalt wegen rijden. Het echte avontuur begint pas als we het asfalt verlaten en we op onverharde wegen gaan rijden. U zult het schitterende landelijke Kenia op haar best zien.

Als alles volgens plan gaat zouden we rond lunchtijd moeten arriveren in Taita Hills. Na het inchecken en de heerlijke lunch, hoeven we nog maar 15 minuten te rijden naar onze eerste safari lodge.

De Salt Lick Game Lodge is een ongelooflijke plaats! De hele lodge (met uitzondering van de ingang) staat op palen boven de grond. Tijdens het droge seizoen werkt de lodge als een magneet op vele soorten dieren vanwege de vele waterpoelen. U zult versteld staan van het aantal olifanten, buffels en antilopen verzameld rondom de lodge. Soms komen zelfs leeuwen 's avonds naar de waterpoelen terwijl u zit te genieten van een drankje.

Stelt u zich eens voor dat u 's avonds naar bed gaat en terwijl u naar buiten kijkt er een kudde olifanten onder uw kamer doorloopt richt het water. Of dat u 's ochtends wakker wordt "getrompetterd" door olifanten. Het kan allemaal gebeuren bij de Salt Lick Lodge!

In de namiddag hebben we onze eerste officiële game drive van deze safari.

Overnachting: Salt Lick Lodge, Taita Hills.

Dag 4
We beginnen onze game drive vlak voor zonsopgang zodat we in het mooie ochtendlicht al buiten zijn. We nemen het ontbijt met ons mee zodat we niet vroeg hoeven terug te keren naar de lodge. Dit geeft ons meer tijd in het veld. Naast de gazellen, antilopen, buffalo's, olifanten en vogels gaan we op zoek naar leeuwen & jachtluipaarden. En als we erg veel geluk hebben zien we misschien wel het luipaard.

Rond lunchtijd zijn we weer terug bij de lodge. Na de lunch heeft u even tijd om te ontspannen of om in en rond de lodge te fotograferen.

Tip:
Salt Lick Lodge heeft een kleine tunnel naar een ondergronds uitzichtpunt. Het lage standpunt en het feit dat het wild heel dichtbij staat, geeft u een uniek fotografisch standpunt van het wild wat komt drinken. U kunt hier zelfs staan te kijken terwijl een olifant de modder van zijn buik probeert af te scheuren tegen het dak van het uitzichtpunt. Dichterbij kunt u niet komen!

In de namiddag hebben we weer een game drive.

Overnachting: Salt Lick Lodge, Taita Hills.

Dag 5
Na onze laatste ochtend game drive rond Salt Lick, gaan we op weg naar onze twee bestemming; Amboseli. Bij aankomst worden we verwelkomd met muziek en een lekker verfrissend drankje en handdoekje wat goed doet na de stoffige autorit. Nadat we onze bagage en fotoapparatuur naar de tent hebben gebracht, gaan we lunchen.

Kort na de lunch gaan we op onze middag game drive naar Amboseli. Amboseli is bekend om het uitzicht met de Kilimanjaro op de achtergrond en we gaan dan ook zeker proberen om de typische foto van de 'olifant voor de Kilimanjaro' te maken.

Overnachting: Amboseli Sentrim Tented Camp, Amboseli.

Dag 6
Deze hele dag staat in het teken van het fotograferen in Amboseli National Park. We rijden diep het park in en stoppen bij iedere goede fotomogelijkheid.

U zult versteld staan van hoeveel wild u ziet vandaag. En uiteraard, mocht de mogelijkheid zich voordoen, zullen we ook vandaag proberen om het wild met in de achtergrond de Kilimanjaro te fotografen.

Overnachting: Amboseli Sentrim Tented Camp, Amboseli.

Dag 7
Vroeg in de ochtend, voor het ontbijt, hebben we de beste kans om de Kilimanjaro te fotograferen vanuit het camp zonder dat er wolken voor zitten. Sentrim heeft, op een paar minuten lopen, een speciaal uitzichtpunt voor de Kilimanjaro. Nadat we hopelijk een wolkenvrije Kilimanjaro hebben gefotografeerd hebben, gaan we ontbijten. Na het ontbijt laden we de auto's en gaan op weg naar onze laatste safaribestemming; Tarhi Tented Camp.

Bij het Tarhi Tented Camp hebben we onze laatste middag gamedrive van deze safari.

Overnachting: Tarhi Tented Camp, Tsavo East.

Dag 8
Na onze laatste ochtend game drive, rijden we terug naar het camp voor een laat ontbijt. Na het ontbijt laden we de auto's voor onze reis terug naar de kust. Eenmaal terug in onze huis aan de kust kunt u relaxen of alvast gaan pakken voor de reisdag naar huis de volgende dag.

Afhankelijk van het tij en met wat geluk kunnen we vanmiddag misschien nog wat foto's maken van visarenden, verschillende soorten reigers en bisschopsooievaars die aanwezig zijn op het strand precies voor ons huis.

Onze kok bereidt ons afscheidsdiner voor die avond. Dit is ook een mooi moment om terug te kijken op de safari en foto's van de safari met elkaar te delen.

Overnachting; privé accommodatie aan de kust van Kenia.

Dag 9
We genieten van ons laatste ontbijt samen in Kenia. Wanneer de auto's zijn gepakt met al onze bagage worden we vervoerd naar het vliegveld van Mombasa voor onze internationale vlucht naar huis.


Data

November 2015.


Prijs

Inclusief:
 • Welkomstdrankje en gebruik van het zwembad op aankomstdag;
 • Lichte lunch en diner op aankomstdag;
 • Alle transfers & accommodaties op basis van vol pension;
 • Alle entreegelden voor de nationale parken & reservaten;
 • Alle gamedrives incl. fotografische ondersteuning en expertise in het veld;
 • Flesjes water gedurende de game drives;
 • Afscheidsontbijt op vertrekdag.

Exclusief:
 • Kosten voor visum aanvraag Kenia;
 • Internationale retourvlucht naar Mombasa;
 • Fooi(en) voor safari & lodge personeel;
 • Alcoholische en niet alcoholische drankjes met uitzondering van water tijdens de game drives;
 • Uitgaven van persoonlijke aard;
 • (Reis) verzekering.


Totale prijs: tussen € 2.699 - € 2.999.
(afhankelijk van de $ koers, brandstoftoeslagen en prijsstijgingen in 2015).

Reis brochure

Klik hier om een PDF te downloaden met de reisbeschrijving.


 

 

Boekings formulier

Klik hier om het boekingsformulier te downloaden voor deze fantastische safari.