Yellowstone
in de herfst

Reisbeschrijving

Er is waarschijnlijk geen betere locatie in Noord Amerika voor het fotograferen van Amerika’s grote zoogdieren, dan het Nationale Park Yellowstone. Zeker in de herfst, tijdens de bronst van de wapitiherten en de kleuren van de "Indian Summer", is Yellowstone fotografisch gezien een toplocatie!

Yellowstone is met een oppervlakte van 8.983 km2 enorm en hoewel de gemiddelde toerist zegt het te kunnen 'zien' in één dag, gaan wij vijf hele dagen fotograferen in dit schitterende nationale park.

We overnachten in een motel in Gardiner vlak bij de noordingang van Yellowstone. Soms lopen de wapitiherten ’s avonds gewoon over de parkeerplaats en kan je vanaf je balkon de gaffelbokken (ook wel pronghorns genoemd) vlakbij de ingang van Yellowstone zien. Een ongekende luxe naar Nederlandse maatstaven.

Ons dagelijks schema is flexibel en draait rondom het fotograferen van de grote zoogdieren van het park. We staan iedere dag vroeg op om met het eerste licht ter plaatse te zijn en te kunnen gaan fotograferen. Nadat we de eerste foto’s ’s ochtends hebben gemaakt en iedereen honger heeft gekregen, genieten we in de buitenlucht van een picknick ontbijt. Daarna gaan we weer verder op pad.

Gedurende de hele dag houden we onze ogen open voor iedere fotografische mogelijkheid. We passeren bossen met geelgekleurde espen, weiden van wilgenroosjes, meertjes en riviertjes vol reflecties, watervallen en bossen verbrand door de beroemde Yellowstone branden.

Het noordelijk deel van Yellowstone, vlak bij ons motel in Gardiner, is altijd een erg goed gebied om op zoek te gaan naar wapitiherten, gaffelbokken, dikhoornschapen en muildierherten. Maar we gaan ook veel dieper het park in. In de Hayden Valley zien we ongetwijfeld grote kuddes bizons en langs de Madison rivier gaan we op zoek naar bevers, otters en trompetzwanen.

Naast de grotere zoogdieren zijn er ook allerlei kleinere zoogdieren zoals rode eekhoorns, wangzakeekhoorns (chipmunks) en fluithazen te fotograferen. Met het drukke zomerseizoen achter de rug, waarbij ze min of meer gewend zijn geraakt aan mensen, zijn deze diertjes vaak heel goed te benaderen. We kiezen onze picknick plaatsen zo uit dat we deze beestjes zeker voor de lens gaan krijgen.

In Yellowstone leven zwarte beren, grizzly beren, wolven en coyotes. De kans dat we coyotes fotograferen is absoluut aanwezig; voor de beren en zeker voor de wolven hebben we veel geluk nodig.

Buiten de zoogdieren zijn er ook diverse vogels te fotograferen zoals trompetzwanen, grote Canadese ganzen, Amerikaanse zeearend, Canadese kraanvogels, Amerikaanse waterspreeuw en de Canadese taigagaai.

Daarnaast staat Yellowstone natuurlijk ook bekend om de geisers en warme bronnen. Deze slaan we uiteraard niet over! Overdag zullen we een aantal geiser gebieden bezoeken en ons concentreren op deze bijzondere landschappen, met onder andere als hoogtepunt een kleine wandeling en beklimming om de Grand Prismatic Spring van bovenaf te fotograferen. Pas dan ziet u echt hoe ontzettend groot deze hele speciale warme bron is.

We bezoeken ook de Grand Canyon van Yellowstone met zijn vele schitterende vergezichten en watervallen. Ook hier hebben we een goede kans op rode eekhoorns en wangzakeekhoorns.

Het wordt een intensieve week met vele indrukken, vele mooie fotomomenten en dat alles in het schitterende en kleurrijke decor van het oudste nationale park ter wereld; Yellowstone.


Minimum aantal deelnemers is 4, maximum aantal deelnemers is 6 (plus mijzelf).


Dag tot dag

Dag 1 (zaterdag)
Aankomst in Bozeman, Montana.


Dag 2 (zondag)
Vertrek naar Gardiner met in de middag een eerste bezoek aan Yellowstone.


Dag 3 (maandag) t/m dag 7 (vrijdag)
5 hele dagen fotograferen in Yellowstone.


Dag 8 (zaterdag)
Vertrek naar Bozeman en aansluitend vertrek naar Nederland.


Dag 9 (zondag)
Aankomst in Nederland.


Data

Zaterdag 19-09-2015 t/m zondag 26-09-2015.


Prijs

Inclusief:
 • Hotelovernachting op aankomstdag in Bozeman gebaseerd op een 2-persoonskamer;
 • Vervoer in comfortabele personenbus met voldoende ruimte voor alle apparatuur gedurende de hele reis;
 • Alle hotelovernachtingen in Gardiner gebaseerd op een 2-persoonskamer;
 • Picknick ontbijt en lunches inclusief water, sap en frisdrank;
 • Entreegeld Yellowstone Nationaal Park;
 • Afscheidsdiner (exclusief drankjes).


Exclusief:
 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – Bozeman;
 • Aankomst diner en ontbijt 1e ochtend in Bozeman;
 • Avondeten met uitzondering van het afscheidsdiner;
 • Alcoholische en niet alcoholische drankjes tijdens avondeten;
 • Uitgaven van persoonlijke aard;
 • Reis– en annuleringsverzekering.Totale prijs: € 1.499.


Reis brochure

Klik hier om een PDF te downloaden met de reisbeschrijving.
 

 

Boekings formulier

Klik hier om het boekingsformulier te downloaden voor deze kleurrijke fotoreis.